0

Brasilien

Väder

Klimatet i São Paulo varierar mellan 8-16 grader Celsius (46-60 Fahrenheit) på vintern (juni-augusti) och 20-38 grader Celsius (68-100 Fahrenheit) på vintern (december-februari).
Under den varma sommarperioden är det fortfarande möjligt att träna på morgonen (kl 08-10) och på eftermiddagen (kl 15-17) utan att värmen blir ett problem.
Under vår- och höstperioderna regnar det ofta i São Paulo. Det brukar pågå under en timme under eftermiddagen innan det upphör och solen kommer tillbaka.

Språk

I Brasilien talar man portugisiska som är ett språk besläktat med spanskan. Få personer talar engelska och därför kan det vara knepigt att ta sig runt i landet på egen hand om man inte talar portugisiska.
Vi på Bem Vindo sätter stort värde på språket och tillhandhåller alltid en portugisisktalande reseledare tillsammans med en guide som talar gästernas modersmål. Utöver detta är det också möjligt för oss att konversera på engelska.

Brasiliansk fotboll

Den brasilianska passionen för fotboll genomsyrar landets hela kultur och med en befolkning på över 180 miljoner invånare lyckas landet ständigt producera nya stjärnor. Detta rikliga utbud på talang gör också att Campeonato Brasileiro Série A (toppdivisionen i det brasilianska ligasystemet) är rankad så högt som näst bäst i världen, endast passerad av spanska La Liga, enligt den senaste mätningen och jämförelsen mellan världens olika fotbollsligor gjord av International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) i january 2013.

Säkerhet

Brasilien är land fullt av kontraster. Trots att landet har världens sjunde största ekonomi har Brasilien stora problem med fattigdom och kriminalitet. Den gästfria och vänliga kulturen är liksom i många av världens storstäder ersatt av kriminalitet och våld i särskilt utsatta områden.

Vi på Bem Vindo har mycket god lokal kännedom i Brasilien och om São Paulo i synnerhet, och vi vet därför vilka områden man bör undvika. São Paulo är en helt annan stad i de moderna och upprustade områdena och i dessa områden kan turister vistas utan att ta några risker även nattetid.
Till exempel är områdena Jardins och Avenida Paulista prioriterade av myndigheterna och därmed upprensade från slum. Här finns god belysning dygnet runt och många poliser i närheten som övervakar säkerheten.

De mindre städerna Atibaia och Santos är typiska familj- och pensionärssamhällen där medelklassinvånarna lever lugna och stadgade liv, och är lugna och trevliga platser att besöka. Bem Vindo tillhandhåller dessutom alla nödvändiga transporter under våra gästers vistelse vilket gör vistelsen mycket säker.