0

Utflykter

Fotbollsmuseum

Både Corinthians hemarena Estádio do Pacaembu och Santos hemarena Estádio Urbano Caldeira har utmärkta fotbollsmuseum som innehåller dels klubbhistorik, troféer och ett besök på planen och läktaren, men också en hel del om allmän brasiliansk fotbollshistoria och är väl värda att ett besök.

Upptäcka São Paulo

Vi erbjuder också icke fotbollsrelaterade utflykter. São Paulo är en enorm stad med 20 miljoner invånare och vi vill gärna att våra gäster ska få bekanta sig med den och den brasilianska kulturen. Ibirapuera är en enorm park mitt i staden där man kan ta en picknick, träna, åka skateboard, besöka museum eller bara njuta av vädret och naturen.

En bit därifrån har vi den stora shoppinggatan Avenida Paulista med flera trevliga restauranger och nattklubbar i närheten. Detsamma gäller det populära och ungdomliga området Vila Madalena en bit därifrån. För den som är ute efter att handla och fynda billiga kläder är ett besök på marknaden Vinte Sinco da Marca en god idé. São Paulo är en stad som aldrig tar slut och som reseförfattaren Bobo Karlsson beskriver så här (Expressen, maj 2013):

São Paulo, Värstingen bland världsstäder
”För mig är São Paulo den stora kärleken bland världsstäder – bjässen, lokomotivet, inte bara i Brasilien utan hela Sydamerika. Ett krogliv som Manhattans, ett klubbliv som Berlins, en frodig borgarklass större än Paris och Londons tillsammans som vet vad shopping är. Miljoner libaneser, japaner, spanjorer, tyskar, italienare, plus alla så härligt brasilianska blandningar bjussar på en puls och en jargong som kan få New York att rodna. Hur denna ”mega cidade” på över 20 miljoner lyckats förbli en doldis är ett mirakel. Bäst bor man i stadsdelen Jardins, charmar mest gör kvarteren i Vila Madalena. Bara någon timme bort ruvar den egna Rivieran med 98 beacher.”

Upptäcka Santos

Förutom att presentera den närliggande staden Atibaia tar vi gärna med våra gäster till staden Santos och dess vackra stränder utanför São Paulo. Santos är precis som Atibaia en mindre stad på ungefär två timmars avstånd från Atibaia. Santos är känt för det lokala fotbollslaget som bland andra Neymar och Pele spelat i, sina stränder, restauranger och shopping gallerior.

Stranden är ungefär en mil lång och är upplyst kvälls tid och helt ofarlig att vistas på (vilket inte alltid är fallet i Brasilien). Här samlas familjer för att grilla, spela fotboll och volleyboll, och umgås så väl dag- som kvällstid.

Nattliv

Det finns gott om såväl barer och nattklubbar kring Avenida Paulista och Vila Madalena. São Paulo har dessutom många homo- och transsexuella invånare och många klubbar arrangerar särskilda kvällar på dessa teman.

Önskas en riktig partykväll har vi på Bem Vindo goda kontakter med ägaren till den exklusiva och mycket populära nattklubben Opium Solarium i centrala São Paulo. Klubben har öppet till 07.00 på morgonen och har tre våningar med terrass på taket. Vi på Vem Vindo kan arrangera skjuts till och från klubben och även se till att våra gäster skrivs upp på gästlistan och inte behöver stå i kö.